Sporočilo za javnost – najava SloIGF 2017

Na SloIGF o odprtem internetu in družbi, sovražnem govoru ter o varnosti in zasebnosti

Ljubljana, 12. oktobra – V Ljubljani bo 17. oktobra potekal drugi Slovenski forum o upravljanju interneta (SloIGF). Forum deluje v okviru Mednarodnega foruma o upravljanju interneta (IGF) pod okriljem Združenih narodov. Pri organizaciji SloIGF sodelujejo globalne in regionalne organizacije s področja upravljanja interneta. Častni pokrovitelj je predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.

Na letošnjem forumu bodo udeleženci iz gospodarstva, javne uprave, nevladnih organizacij, akademske in tehnične skupnosti ter mednarodnih organizacij razpravljali o aktualnih in perečih temah upravljanja interneta. V ospredju bodo razprave o prihodnosti interneta, vplivu tehnologij na družbo, človekovih pravicah na internetu ter o varnosti in zasebnosti. Ključna sporočila udeležencev SloIGF bodo posredovana mednarodnemu forumu, ki bo decembra v Ženevi.

Udeležence bo nagovoril častni pokrovitelj dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora. V uvodnem predavanju ob 25. obletnici mednarodne organizacije Internet Society (ISOC) bo o poteh do naše skupne digitalne prihodnosti spregovoril Frédéric Donck, direktor ISOC za Evropo.

Srečanje je odprto za vse organizacije in posameznike. Format srečanja bo omogočal izmenjavo mnenj med vsemi udeleženci. Udeležba je brezplačna. Prijave zbiramo prek spletne strani sloigf.si.

Več informacij

O forumu

Slovenski forum o upravljanju interneta (SloIGF) je namenjen omogočanju in spodbujanju vključujoče, enakopravne in odprte razprave o javnih politikah, povezanih z internetom. Forum ni članska organizacija, ampak odprt prostor, namenjen odpiranju razprav in identificiranju tem, skupnih širšemu krogu deležnikov. Sodelovanje v forumu temelji na načelu enakopravnosti in večdeležniškem modelu, ki povezuje različne deležnike, od gospodarstva, javne uprave, izobraževalne in raziskovalne skupnosti do nevladnega sektorja oz. civilne družbe.

SloIGF je del široke mednarodne skupnosti. Mednarodni forum o upravljanju interneta (IGF) deluje pod okriljem Združenih narodov in predstavlja okolje, v katerem potekajo razprave o zadevah, povezanih z upravljanjem interneta. Poleg globalnega foruma so organizirani še regionalni in nacionalni forumi, kakršen je SloIGF.