Obvestilo o varstvu zasebnosti

To obvestilo o varstvu zasebnosti je namenjeno posameznikom, ki obiščejo spletišče Slovenskega foruma o upravljanju interneta (v nadaljevanju: spletišče), in vsebuje določbe, kako spletišče zbira in upravlja osebne podatke. Slovenski forum o upravljanju interneta (v nadaljevanju: SloIGF) bo z vašimi osebnimi podatki ravnal odgovorno in skladno z veljavnimi predpisi.

Podatki o upravljavcu

Za obdelavo vaših osebnih podatkov je odgovoren SloIGF in v njegovem imenu usmerjevalni odbor foruma (v nadaljevanju: upravljavec).

Osebni podatki in namen njihove uporabe

Upravljavec lahko zbira osebne podatke za prijavo k aktivnemu sodelovanju pri delu SloIGF, za namen sodelovanja pri pripravi in izvedbi letnih forumov ali drugih dogodkov SloIGF, za namen prijave in udeležbe na tovrstnih dogodkih ali za naročilo na novice SloIGF.

Za zgoraj naštete namene lahko zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov elektronske pošte,
  • naziv organizacije, iz katere prihajate,
  • delovno mesto,
  • kraj bivanja,
  • informacijo o deležniški skupini, ki ji pripadate ali jo zastopate.

Informacije, ki jih  zbiramo, posredujete sami (npr. ob izpolnjevanju spletnega obrazca ali med interakcijo s spletnim mestom).

Uporaba osebnih podatkov

Zbrane informacije bomo uporabili le za namene, za katere so bili zbrani.

Osebne podatke hranimo največ 6 mesecev po izteku roka, v katerem so se zbirali.

Osebne podatke izbrišemo tudi na zahtevo uporabnika ali z odjavo od novic.

Piškotki

Ko obiščete naše spletišče, lahko nekatere informacije v obliki piškotka shranimo v vaših napravah. Piškotki, ki jih uporabljamo na našem spletišču, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo boljše delovanje našega spletišča in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za vas kot obiskovalca naše spletne strani.

Katere piškotke uporablja spletišče SloIGF

Spletišče uporablja piškotke spletnega ogrodja WordPress, vendar le za uporabnike, ki se v spletišče prijavijo. Te funkcionalnosti uporabnikom trenutno ne omogočamo.

Poleg tega spletišče uporablja piškotke analitične storitve Piwik, ki so trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev se uporablja za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletišče, težave pri navigaciji). Omogočajo ocenjevanje obiskanosti spletišč. Vsi podatki se uporabljajo interno in zgolj v namen izboljševanja spletišča.

Vsi podatki, vezani za vaš obisk spletišča, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih javnega zavoda Arnes, kjer spletišče gostuje.

Seznam piškotkov na spletišču:

wp-settings-[UID] WordPress Traja 1 leto. Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.
wp-settings-time-[UID] WordPress Traja 1 leto. Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.
_pk_id.[UID] Piwik Traja 2 leti. Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
_pk_ses.[UID] Piwik Traja 2 leti. Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
piwik_ignore Piwik Traja 2 leti. Vodi uporabnikovo odločitev o zavrnitvi piškotkov.
PIWIK_SESSID Piwik Sejni piškotek vodi uporabnikovo Piwik sejo.

Izklop analitičnih piškotkov

Vaš brskalnik spletiščem sporoča, da ne želite beleženja vaših obiskov z uporabo piškotkov. Če želite, da spletišča beležijo vaše obiske, v brskalniku izključite možnost »Brez sledenja« in dovolite namestitev analitičnega piškotka.

Kontakt

V primeru vprašanj v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov ali če bi želeli uveljavljati katerokoli pravico v zvezi z vašimi osebnimi podatki, nas kontaktirajte na naslov iniciativa@sloig.

Spremembe izjave o zasebnosti

Pridržujemo si pravico do občasne posodobitve izjave o zasebnosti.